Uurijate andmebaasid

65b0d68a13d9c_Uurijate andmebaasid.jpg

Kui 2009. aastal jõudis avalikkuse ette VAU esimene versioon, siis pakkusime kasutajatele välja võimaluse luua, üles laadida ja teiste huvilistega jagada enda uurimistöö käigus koostatud andmebaase.

Kolme aasta jooksul proovis selliste andmebaaside kallal kätt 250 kasutajat ning avalikustati kokku 44 andmebaasi, mille seas leidub väga väärtuslikke paikkondlikke otsiabivahendeid ja hingeloendite ning teiste digiteeritud allikate sisuregistreid.

Siiski on selgeks saanud, et kasutajate kaasatulek ning avalikustatud andmebaaside kasutusmugavus ei ole olnud nii suured kui esialgu ootasime ja kavandasime. Vahepealsed arengud ja teiste arhiivide kogemus on näidanud, et uurijate panuse kasutamiseks ja jagamiseks on tänapäeval paremaid võimalusi. Kavatseme neid hakata jõudumööda rakendama AISi uusversioonis ja teistes sellega integreeritud süsteemides.

Kõik vanas VAUs seni avalikustatud ja sisu omavad andmebaasid jäävad ka edaspidi kättesaadavaks, andmeid muuta ja uusi andmebaase üles laadida enam ei saa.

Vaata uurijate andmebaase